nieuws

Hilton breidt uit in centraal Europa

Hotel

Hilton Worldwide heeft een overeenkomst getekend voor tien nieuwe hotels in Duitsland en Oostenrijk. Het hotelbedrijf gaat hiervoor een samenwerking aan met Foremost Hospitality Management.

Hilton breidt uit in centraal Europa

De hotels gaan opereren onder de middensegmentmerken Hampton by Hilton en Hilton Garden Inn. Foremost gaat de hotels exploiteren via individuele franchisecontracten. Hubert van de Loo, managing director, Foremost Hospitality: ‘We zijn verheugd deze strategische relatie aan te gaan met Hilton Worldwide. Hampton by Hilton is ideaal voor drukke locaties in het centrum van steden, en we kijken ernaar uit te zijner tijd nieuwe locaties te kunnen aankondigen.’

Hilton Worldwide maakte de plannen bekend op IHIF 2013 in Berlijn. Naar verwachting wordt de meerderheid van de nieuwe hotels onder de naam Hampton by Hilton gevestigd, de keten die onlangs voor het derde jaar op rij op de eerste plaats is geëindigd in de jaarlijkse Franchise 500-lijst van Entrepreneur Magazine. De hotels worden op belangrijke locaties in Duitsland gevestigd en ook worden de mogelijkheden in Oostenrijk onderzocht. Hampton by Hilton Nuremberg (80 kamers) en Hampton by Hilton Stuttgart (165 kamers), die naar verwachting respectievelijk in 2014 en 2015 worden geopend, zijn de eerste definitief bevestigde hotels. Verder zal er een gefaseerde uitrol plaatsvinden van andere hoteldeals die de komende maanden bekend zullen worden gemaakt.

Patrick Fitzgibbon, senior vice president of development, Hilton Worldwide, Europa en Afrika: ‘Duitsland is een van de grootste internationale markten van Hilton Worldwide en deze aankondiging laat onze wens zien om hier en in de rest van Centraal-Europa verschillende ketens te vestigen. Met ons huidige portfolio hebben we gezien dat het middensegment in Duitsland steeds populairder wordt; Hilton Garden Inn Frankfurt Airport, Hilton Garden Inn Stuttgart en Hampton by Hilton Berlin City West hebben de standaard gevestigd op het gebied van ontwerp en prestaties. Dat succes willen we graag verder uitbouwen.’

Momenteel heeft Hilton Worldwide 21 hotels in Duitsland en Oostenrijk verspreid over vier merken, nadat kort geleden het langverwachte Waldorf Astoria Berlin werd geopend. Hampton by Hilton werd in 2010 op de Duitse markt geïntroduceerd met zijn eerste hotel in het westelijke gedeelte van Berlijn.

Reageer op dit artikel