nieuws

Hilton hotels, Sonoy* en RAI op Monumentenlijst

Hotel

De Hilton Hotels in Rotterdam en Amsterdam, de Europahal van de Rai in Amsterdam en de Poldertoren van sterrestaurant Sonoy in Emmeloord worden rijksmonumenten. Ze staan op een lijst van in totaal 89 waardevolle bouwwerken uit de late wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog die de beschermde status krijgen.

Hilton hotels, Sonoy* en RAI op Monumentenlijst

Minister Jet Bussemaker (Cultuur) presenteerde de selectie van ‘nieuwe’ Rijksmonumenten uit de periode 1959-1965 maandag in het Evoluon in Eindhoven.

De lijst is nog niet definitief; de Raad voor Cultuur zal er nog advies over uitbrengen en eigenaren die niet zitten te wachten op alle verplichtingen die een monument met zich meebrengt, kunnen eventueel nog bezwaar maken.

Gebouwen die de status van monument hebben mogen niet zomaar worden veranderd of gesloopt. Wie een monument bezit moet het onderhouden, maar kan wel in aanmerking komen voor subsidies en belastingkortingen.

Klik hier voor de gehele lijst waar ook concertgebouw De Doelen uit Rotterdam en de Stadsschouwburg van Tilburg op staan.
Bron: ANP

Reageer op dit artikel