nieuws

Hilton opent Waldorf Astoria in Qatar

Hotel

Naast de geplande opening van een Waldorf Astoria in Amsterdam dit jaar heeft Hilton Worldwide plannen om het merk naar het Midden-Oosten te brengen door een nieuw Waldorf Astoria te openen in Qatar. Hiervoor ondertekende Hilton een managementovereenkomst met het in Doha gevestigde La Jolla.

Hilton opent Waldorf Astoria in Qatar

Waldorf Astoria Doha West Bay wordt een 42-verdiepingen tellend gebouw aan de Arabische Golf. Het hotel komt in het hart van een moderne zakelijke en diplomatieke wijk te liggen, dicht bij de Qatar Stock Exchange en in de buurt van het Doha Convention Centre, dat later dit jaar zal worden geopend.

Het hotel, dat in 2016 helemaal af moet zijn, krijgt 250 kamers en suites, 80 appartementen, state of the art vergader -en conferentiefaciliteiten, een breed scala aan bars en restaurants en een zwembad op het dak.

Rudi Jagersbacher, president, Hilton Worldwide, Midden Oosten en Afrika: ‘Hilton Worldwide heeft een nauwe band met Qatar en de introductie van het Waldorf Astoria merk is een belangrijke stap in het aanbieden van een grotere keuze voor gasten.’

Saad Mohammed Fahad Buzwair, eigenaar van La Jolla: ‘We zijn trots en vereerd om samen te werken met een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf en het beroemde Waldorf Astoria merk welkom te mogen heten in Qatar.’

In de loop van 2013 opent het eerste Waldorf Astoria van de Verenigde Arabische Emiraten in het Emiraat Ras Al Khaimah.

Reageer op dit artikel