nieuws

Hotel in schaatsbaanplannen Zoetermeer

Hotel

Een hotel maakt onderdeel uit van de schaatsbaanplannen van Zoetermeer. Vrijdag 22 maart presenteerde de gemeente de plannen, die verder bestaan uit twee banen van 400 meter, een medisch centrum, een sporthal en een bedrijfshal.

Hotel in schaatsbaanplannen Zoetermeer

Het Algemeen Dagblad schrijft op de website over de grote plannen die Zoetermeer heeft. ‘De gemeente mengt zich op deze manier op imposante wijze in de strijd om de status van ‘nationale schaatsbaan’, aldus het artikel.

Snelweg A12

Het nieuwe complex moet verrijzen langs de snelweg A12 tussen Bleiswijk en Zoetermeer. Op basis van de plannen van TranSportium, die vrijdag 22 maart zijn gepresenteerd, is sprake van veel meer dan alleen een ijsbaan.

Zo zijn naast twee schaatsbanen ook een hotel, een medisch centrum, een sporthal en een bedrijfshal gepland. Volgens het AD komt bij het complex, dat plaats gaat bieden aan 15.000 toeschouwers, ook een treinstation.

NOC*NSF

Het TranSportium is een van de drie projecten die meedingen in de tender van de KNSB en NOC*NSF voor de ‘Schaatsaccommodatie voor de Topsport’, zoals die recent is uitgeschreven.

Het besluit over welke locatie voor Nederlandse topsporters en talenten in het langebaanschaatsen, shorttrack en kunstschaatsen vanaf 2016 de internationale topwedstrijden mag huisvesten, wordt 28 mei genomen.

Foto: website TranSportium

Reageer op dit artikel