nieuws

Marriott en Ikea bouwen samen 150 budgethotels

Hotel

Hotelbedrijf Marriott gaat samen met het moederbedrijf van Ikea, Inter Ikea Groep, 150 budgethotels bouwen in Europa. Kamerprijzen van de nieuwe keten met de naam Moxy liggen rond de zestig euro. De hotelplannen van Ikea werden al eerder bekendgemaakt. Nu is ook de naam van de exploitant naar buiten gekomen. Marriott heeft nog geen eigen tak in het budgetsegment in Europa.

Marriott en Ikea bouwen samen 150 budgethotels

Marriott en Ikea gaan samen 150 budgethotels bouwen in Europa in tien jaar tijd. De hotels worden niet ingericht met Ikea-meubels, maar Ikea is wel de bedenker van de constructie technieken van de nieuwe keten Moxy. De hotels worden met prefab modules gerealiseerd tegen lage kosten. Ikea kwam al eerder naar buiten met haar hotelplannen, nu is daar ook een exploitant aan gekoppeld.

Marriott heeft de plannen bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in zakenkrant The Wall Street Journal. Inter Ikea en Marriott willen het eerste Moxy-hotel begin 2014 in Milaan openen. Elk hotel zal 150 tot 300 kamers hebben die rond de 60 euro per nacht kosten. Het ontwerp van de kamers komt van een bureau in Amsterdam, aldus de The Wall Street Journal.

Nederland

Nederland krijgt ook Moxy hotels. Waar en hoeveel is nog niet bekend. Prioriteit ligt in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarna wordt Nederland genoemd, net als Italie en Oostenrijk. Binnen tien jaar telt Europa 150 Moxy hotels, waarvan de eerste vijftig er binnen vijf jaar moeten komen. Ikea heeft al eigen hotels in Delft en Londen, het is niet bekend of deze ook onder de Moxy-keten gaan vallen.

Inter Ikea investeert 500 miljoen dollar in het project en gaat in steden concurreren met gevestigde ketens zoals de Ibis-hotels van de Franse exploitant Accor.

Reageer op dit artikel