nieuws

Niet nog meer nieuwe hotels in Amsterdam

Hotel

Er dreigt een overschot aan kamers in Amsterdam. Volgens hoteliers in de stad moet de gemeente stoppen met het bouwen van nog meer hotels. Voor bestaande hotels wordt het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden.

Niet nog meer nieuwe hotels in Amsterdam

Hoteliers in de stad vinden dat Amsterdam moet stoppen met het bouwen van nog meer nieuwe hotels, zo schrijft AT5 op de website. Er dreigt een overschot vanwege het omtoveren van lege kantoren in hotels en de ambitie van de politiek om 9.000 extra kamers te realiseren.

Voor bestaande hotels betekent dit dat het steeds moeilijker wordt om het hoofd boven water te houden, zeker in de huidige slechte economische omstandigheden.

Plannen te ambitieus

AT5 citeert Alexander Kluit, manager van het Ramada-hotel, en René Wildeman, directeur van hotel De Roode Leeuw. Kluit noemt ‘de ambitie van de gemeente in deze tijd een beetje te ambitieus’. Wildeman vreest ‘dat de kwaliteit van de hotel achteruit zal gaan door de toenemende concurrentie’.

In het artikel komt ook wethouder Gehrels aan het woord. Zij laat in een reactie weten dat ‘de groei van het aantal hotelkamers in de stad onderdeel is van een plan dat in 2006 is opgesteld’. Meer kamers zouden volgens haar tot lagere prijzen moeten leiden, waardoor de stad aantrekkelijker zou worden voor de bezoeker.

In dat plan staat de aanpak tot 2015 beschreven, schrijft AT5. Plannen voor de periode 2015-2022 worden nu gemaakt. Een eerste versie wordt eind maart gepresenteerd.

Recent sprak MissetHoreca.nl met Marcel van Aelst van hotel Okura Amsterdam over de kamerplannen in de stad. Bekijk dit videointerview hieronder.

Reageer op dit artikel