nieuws

Oad Groep schrapt meer dan 170 banen

Hotel

Reisorganisatie Oad Groep schrapt in Nederland de komende tijd meer dan 170 banen. Dat maakte topman Julius ter Haar vrijdag 15 maart bekend. Het bedrijf gaat onder meer een deel van zijn productieproces verhuizen naar lokale reisagenten op de vakantiebestemming.

Oad Groep schrapt meer dan 170 banen

‘Bij een website als Booking.com zetten hotels zelf digitaal hun aanbod op de website. Dat willen wij bij Oad ook gaan doen. Onze partners op de bestemming kunnen hun reispakketten online toezenden, zodat wij niet helemaal daarheen moeten om gegevens op te halen’, legt Ter Haar uit. Hij benadrukt dat de klant met deze nieuwe online technologieën beter in staat zal om zijn de meest voordelige reis samen te stellen.

Op het hoofdkantoor van Oad verdwijnen dit jaar 75 banen. Daarnaast gaat de Oad Groep zijn Globe-reisbureaus terugbrengen van 180 tot circa 150 stuks. Daardoor zullen in anderhalf jaar tijd nog eens 96 banen worden geschrapt.

Ter Haar rekent er wel op dat sommige van deze reisbureaus nog door andere partijen overgenomen kunnen worden, waardoor het totaal aantal mensen dat zijn baan verliest nog iets lager kan uitvallen.

Bij de Oad Groep werken nu ongeveer 1450 mensen. Het bedrijf had afgelopen jaar een omzet van 750 miljoen euro.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel