nieuws

Reisbranche reageert op komst Google Flights

Hotel

Online reisbureaus hebben van zich laten horen na de lancering van Google Flights, een zoekmachine voor goedkope vluchten. De webbureaus klagen over machtsmisbruik en stellen dat Google geen eerlijk overzicht toont.

Reisbranche reageert op komst Google Flights

Gisteren werd Google.nl/flights gelanceerd. Nederlandse maatschappijen als KLM, Transavia, ArkeFly en Corendon doen mee, net als veel buitenlandse maatschappijen.

Volgens De Telegraaf hebben grote boekingskanalen als Expedia en TripAdvisor geklaagd in Brussel over Google Flights. ‘Hier is sprake van misleiding van de reizenkoper, omdat Google geen eerlijk overzicht geeft’, aldus Lastminute.com in De Telegraaf. De internetbureaus klagen over machtsmisbruik van Google.

Met Google Flight krijgt internetgigant Google een nog steviger greep op de online-reismarkt. Eerder lanceerde het Google Hotel Finder, een zoekmachine waarbij gezocht kan worden naar goedkope hotels.

TravelNext meldt dat het verdienmodel van Flight Search in Europa nog niet is geactiveerd, maar wel bekend. James van Thiel van Google Travel meldt dat op Google.nl een zogeheten ‘commercial unit’ komt met vluchtsuggesties die verwant zijn aan de zoekopdracht. Dat kunnen betaalde vermeldingen zijn.

Reageer op dit artikel