nieuws

Schilderen populairste onderhoudsklusje in hotels

Hotel

Schilderwerk is de meest populaire onderhoudsklus in hotels dit jaar. Maar liefst driekwart van de hotelketens kiest voor een nieuw likje verf. Dat en meer blijkt uit de BouwKennis Hotel Bouwplannen Scan.

Schilderen populairste onderhoudsklusje in hotels

75 procent van de hotelketens is van plan een deel van of het gehele hotel te schilderen tussen nu en 2014. Bij grote zelfstandige hotels, in de scan hotels met meer dan twintig kamers, ligt dit percentage op 70. Kleine hotels (tot twintig kamers) scoren 60 procent.

Bijna eenderde van de kleine hotels heeft onderhoud gepland aan het sanitair. Dat geldt ook voor hotelketens. Bijna de helft van de grote zelfstandige hotels gaan het sanitair komende periode onder handen nemen.

42 procent van de hotelketens plant onderhoud aan brandmeld- en noodverlichting. Bij grote zelfstandige hotels ligt dit met 32 procent een stuk lager en kleine zelfstandige hotels scoren met 19 procent het laagst.

Het budget voor onderhoud stijgt voor zowel kleine zelfstandige hotels (+ 9 procent) als voor grote zelfstandige hotels (+ 6 procent) tot en met 2014. Hotelketens hebben te maken met een lichte daling in het budget van 3 procent, schrijft Bouwenwonen.net.

Reageer op dit artikel