nieuws

Starwood verplaatst hoofdkantoor naar Dubai

Hotel

Starwood Hotels en Resorts heeft haar wereldwijde hoofdkantoor – voor even – verplaatst van Stamford, Connecticut naar Dubai. Tot 5 april doen president Frits van Paasschen en zijn directie zaken vanuit de Arabische stad.

Starwood verplaatst hoofdkantoor naar Dubai

De tijdelijke huisvesting in de stad waar het ene na het andere exorbitante luxehotel gebouwd wordt, benadrukt het belang van de Arabische markt en de stad voor Starwood.

In 2011 zetelde de directie al eens een maand in China, die andere groeimarkt. Met deze tijdelijke hoofdkantoren wil Starwood een beter begrip opbouwen voor de lokale markten waar ze hard groeit.

‘Tachtig procent van Starwoods pijplijn ligt in deze snel opkomende markten’, zegt de Nederlandse president van Starwood Van Paasschen. ‘Het is simpelweg onmogelijk een werkelijk wereldwijde organisatie uitsluitend vanuit een directiekamer in Connecticut te leiden.’

Hij hoopt in de maand dat hij in Dubai kantoor houdt, inspiratie en nieuwe ideeën op te doen, net als dat gebeurde in China.

Het verblijf in Dubai wordt ook aangegrepen zakenreizen te maken naar naburige landen als India, Ethiopië en Koeweit. Vanuit Dubai zijn deze bestemmingen beter aan te reizen dan vanuit het hoofdkantoor, negen tijdzones verderop.

Reageer op dit artikel