nieuws

‘Weekendje Nederland minder gewild met Pasen

Hotel

Nederland ontvangt tijdens het paasweekend naar verwachting heel wat minder buitenlandse toeristen, als gevolg van de aanhoudende crisis en het koude weer. Ook het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat, ligt waarschijnlijk lager, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

‘Weekendje Nederland minder gewild met Pasen

De organisatie rekent erop dat er zo’n 750.000 buitenlanders de paasdagen in ons land zullen doorbrengen. Dit zijn er 100.000 minder dan vorig jaar.

‘In onze buurlanden hebben veel mensen twee weken vrij. Belgen en Duitsers die toch met Pasen op vakantie willen, kiezen daarom waarschijnlijk eerder voor een langere reis naar de zon dan voor een bezoek aan onze Bollenstreek of de Noordzeekust’, vermoedt een woordvoerster.

Volgens het toerismebureau gaan er komend weekend ook iets minder Nederlanders op vakantie. Waar er vorig jaar nog 450.000 mensen op uit trokken met familie of vrienden, zijn dat er deze Pasen naar verwachting maar 400.000. Van hen brengen 225.000 mensen het weekend door in eigen land, stelt het NBTC. De overige 175.000 Nederlanders vieren Pasen over de grens.

Wat hierbij ook een rol speelt, is dat Pasen dit jaar relatief vroeg valt, weet de woordvoerster. ‘Nu hebben veel Nederlanders alleen maar een lang weekend vrij. Als Pasen later valt, is het over het algemeen warmer. Ook gebeurt het nog wel eens dat Pasen dan samenvalt met de meivakantie, wanneer er altijd veel meer mensen weggaan.’

Reageer op dit artikel