nieuws

85% Nederlanders nog nooit iets ontvreemd uit hotel

Hotel

De Nederlandse hotelgast staat op plek 2 in een door Hotels.com opgestelde ranglijst van meest betrouwbare gasten. 85 procent heeft in een onderzoek aangegeven ‘nog nooit een hoteleigendom te hebben ontvreemd’. De Denen voeren de lijst aan met een score van 88 procent.

85% Nederlanders nog nooit iets ontvreemd uit hotel

‘Er vanuit gaande dat alle ondervraagden eerlijk hebben geantwoord, moeten we de Denen prijzen als meest betrouwbare reizigers’, aldus Alison Couper van Hotels.com over het onderzoek dat de boekingswebsite uitvoerde.

Van hen gaf 88 procent aan nog nooit een hoteleigendom te hebben ontvreemd. Badkamerspullen zijn in het onderzoek overigens niet meegenomen.

Nederland op 2

De Nederlanders staan op de tweede plek met een score van 85 procent, gevolgd door de Noren met een score van 84 procent. Daaronder staan drie landen met een score van 81 procent: Brazilië, Canada en Hongkong.

Boeken en handdoeken

Wereldwijd geeft 35 procent van de reizigers aan weleens iets mee te nemen uit een hotel. Dat ‘iets’ is in de meeste gevallen magazines, boeken, beddengoed en handdoeken. Echter ook badjassen, kussens, elektronische apparaten, strijkijzers, lampen en klokken worden genoemd.

Reageer op dit artikel