nieuws

Bouw Hilton Schiphol van start

Hotel

Hilton krijgt een hagelnieuw hotel op Schiphol en daarvoor is de symbolische eerste paal voor de klei in geheid. In totaal dragen straks 840 betonnen palen het 433 kamers tellende hotel, dat in 2015 open gaat.

Bouw Hilton Schiphol van start

Die eerste paal van het nieuwe Hilton Hotel op Schiphol werd geslagen in aanwezigheid van Milan Arandelovic (l), Area Manager Benelux van Hilton Worldwide en Jean Faivre, vicepresident West- en Zuid-Europa van de hotelgroep.

Ballast Nedam bouwt het hotel pal naast het huidige Hilton Amsterdam Airport, in opdracht van Schiphol Hotel Property Company, een 100 procent dochter van Schiphol Real Estate. Het kubusvormige gebouw is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo. Het interieurontwerp is van Hirsch Bedner Associates (HBA) uit Londen.

Schiphol is één van de 337 vliegvelden waar Hilton een hotel exploiteert. De Amerikaanse groep is daarmee de grootste op dit gebied en was in 1959 ook de eerste die het concept luchthavenhotel realiseerde, in San Fransisco.

Reageer op dit artikel