nieuws

Bouw Van der Valk Veenendaal gestart

Hotel

Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal heeft op 15 april het startsein gegeven voor de bouw van het Van der Valk hotel in Veenendaal.

Bouw Van der Valk Veenendaal gestart
Sjef Prins - APA Foto

Met het draaien van de eerste schroefpaal gaf de Veenendaalse burgemeester Wouter Kolff de eerste aanzet tot de bouw van het Van der Valk hotel. Eind volgend jaar moet de nieuwe vestiging klaar zijn. Het hotel krijgt 150 luxe kamers en 15 multifunctionele vergaderruimtes waar plek is voor 300 personen. Daarnaast komt er in het pand een wellness- en fitnesscentrum, een restaurant en een bar.
Nick Timmers gaat de nieuwe Van der Valk-vestiging leiden. Volgens de burgemeester van Veenendaal getuigt het van innovatiekracht, durf en lef dat Van der Valk in deze crisistijd investeert in een gloednieuw hotel.

Uitstel
De bouw van het Veenendaalse hotel was eerder uitgesteld omdat de verbouwing van hotel Breukelen voorrang kreeg. De eigenaar van Van der Valk hotel Breukelen, Pieter Timmers, nam het initiatief voor de bouw van het gloednieuwe hotel in Veenendaal.
Locatie van het te bouwen hotel is op het Business Park Het Vizier, gelegen langs de A12. Dit terrein moet een voorname rol gaan spelen binnen de regio Food Valley.

Top 100
Van der Valk hotels en resorts behoort tot een van de grootste horecaconcerns van Nederland en heeft 62 in Nederland en 30 hotels, verspreid over de rest van de wereld. Van der Valk staat op nummer 2 in de op 15 april gepubliceerde Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven 2013.

Reageer op dit artikel