nieuws

Deuren hotel Frederiksoord dicht

Hotel

Martin en Christian van Staveren hebben de deuren van hotel Frederiksoord in Frederiksoord gesloten. Ook de exploitatie van restaurant Fréderique is gestopt. Reden voor de sluiting zijn de slechte economische omstandigheden.

Deuren hotel Frederiksoord dicht

Sinds 1 april vinden in het karakteristieke hotel Frederiksoord en restaurant Fréderique in Frederiksoord geen activiteiten meer plaats, zo schrijft de Steenwijker Courant. Vader en zoon Martin en Christian van Staveren zijn na een periode van bijna vier jaar gestopt met de exploitatie.

Omzet en rendement

In het artikel wordt Martin van Staveren geciteerd. Als reden voor de sluiting noemt hij het ‘steeds verder teruglopen van de omzetten’. ‘Uiteindelijk waren deze te gering om een goed rendement te behalen’, zo vertelt hij aan de Steenwijker Courant.

Volgens Van Staveren sloeg de formule uiteindelijk niet aan in de directe omgeving. Door onder meer het aanpassen van de openingstijden werd in de afgelopen maanden – tevergeefs – nog wel geprobeerd de exploitatie rendabel te maken.

Pandeigenaar Maatschappij van Weldadigheid gaat volgens het artikel op zoek naar een nieuwe exploitant.

Reageer op dit artikel