nieuws

Genomineerden Dutch Hotel Award bekend

Hotel

De tien hotels die dit jaar kans maken op de Dutch Hotel Award zijn bekend, dat laat wedstrijdorganisator Francesco Monaco weten. ‘We hadden meer aanmeldingen dan ooit.

Genomineerden Dutch Hotel Award bekend

Monaco is tevreden met het aantal managementteams dat zich heeft aangemeld voor de tiende editie van de strijd om de Dutch Hotel Award (DHA). ‘Of het door het thema komt, Innovatief Ondernemerschap, of vanwege het feit dat de wedstrijd dit jaar voor de 10e keer wordt georganiseerd is niet duidelijk, maar feit is dat de jury dit jaar meer inzendingen dan in de afgelopen jaren mocht ontvangen.’

‘Waar in het verleden vaak hotels uit de provincie en periferie deelnamen, valt het dit jaar op dat er opvallend veel bedrijven uit de Randstad de titel willen winnen’, gaat Monaco verder. ‘Nadat de jury de eerste schifting had gemaakt op basis van de ingevulde aanmeldformulieren, is vervolgens gekeken naar de beschrijving van het jaarthema en de motivatie van de deelnemers.’

De tien genomineerde hotelmanagementteams op alfabetische volgorde:
• Banks Mansion, Amsterdam
• Bliss Hotel – Restaurant Chocolat, Breda
• Delta Hotel, Vlaardingen
• Hilton Amsterdam Airport Schiphol
• Hilton Rotterdam
• Hotel De Leijhof, Oisterwijk
• Hotel Puur, Venlo
• Park Plaza Victoria Amsterdam
• Pulitzer Amsterdam
• Renaissance Amsterdam & Amsterdam Marriott

‘Het is uiteindelijk een mooie mix geworden van internationaal gerichte ketenhotels en particulier geleide hotels met vooral focus op de landelijke markt. Opvallend is de deelname van de allereerste winnaar van de Dutch Hotel Award, het Delta Hotel te Vlaardingen. In 2004 won het toenmalige managementteam onder leiding van Floris-Jan Zwaag. Nu hebben Ronald Cordes en zijn afdelingshoofden de handschoen opgepakt.’

Powerpresentatie

Uit deze tien genomineerden worden de vijf beste inzendingen geselecteerd om op donderdag 16 mei tijdens de halve finale een powerpresentatie te geven in de Hotelschool Den Haag in Amsterdam. De halve finalisten worden op vrijdag 3 mei bekendgemaakt op Missethoreca.nl.

Uit de vijf halve finalisten kiest de jury vervolgens de drie beste presentaties voor de finaleronde. De drie finalisten worden op 17 mei bekendgemaakt, ook weer via Missethoreca.nl.

De finalisten worden vervolgens door de jury bezocht, waarna tijdens de uitreiking van het Hosta Congres op 4 juni de winnaar en opvolger van Palace Hotel bekend wordt gemaakt. De uitreiking van de Award zelf vind vervolgens op vrijdag 7 juni plaats in het winnende hotel.

Reageer op dit artikel