nieuws

Hotelprijs Amsterdam stijgt meest van Europa

Hotel

Amsterdam is deze maand wat hotelprijs betreft de grootste stijger van Europa, zo blijkt uit de trivago Hotelprijsindex (tHPI) van hotelprijsvergelijker Trivago.nl. Vergeleken met de 126 euro per nacht van vorige maand levert de gemiddelde 171 euro van deze maand een gemiddelde prijsstijging op van maar liefst 36 procent.

Hotelprijs Amsterdam stijgt meest van Europa

Nederlandse hotelprijzen vallen gedurende de afgelopen 11 maanden aanzienlijk lager uit dan het jaar ervoor. Gemiddeld gezien is dit 8 procent lager. In Amsterdam is hier deze maand nauwelijks iets van te merken.

De hoofdstad is deze maand druk bezocht, daarom kosten hotelovernachtingen deze maand slechts 1 procent minder dan vorig jaar. Mogelijke redenen zijn de grote belangstelling voor Koninginnedag en het heropende Rijksmuseum.

Met gemiddeld 171 euro is Amsterdam deze maand bij verre de duurste stad van Nederland. Na Amsterdam is Den Haag deze maand het duurst met 125 euro per nacht, gevolgd door Breda met 121 euro.

Nederland als geheel stijgt deze maand ook sterk. Met een prijsstijging van 26 procent ten opzichte van maart is Nederland het sterkst stijgende land van Europa. Toch blijven de prijzen vergeleken met vorig jaar gering.

De gemiddelde prijs voor een hotelkamer bedraagt 145 euro per nacht, en hoewel de lente is aangebroken, en de prijzen ten opzichte van de 115 euro per nacht in maart flink zijn gestegen, wordt de 157 euro van april vorig jaar niet gehaald.

Zodra de lente aanbreekt zijn er verschillende Europese steden die snel sterk stijgen in prijs. Vooral cultuurrijke steden die in de zomer snel te warm zijn doen het in het voorjaar goed. Voorbeelden van grote stijgers zijn Venetië (+31%), Praag (+22%), Nice (+24%), Rome (+20%) en Istanbul (+18%).

Bij vrijwel elk Europees land zijn deze maand prijsstijgingen zichtbaar, met uitzondering van Ierland, Zwitserland en Bulgarije.

Reageer op dit artikel