nieuws

KHN Amsterdam kraakt Trivago-onderzoek

Hotel

Het gaat helemaal niet zo goed in Amsterdam als hotelprijsvergelijker Trivago doet voorkomen. Trivago baseert haar onderzoek op aangeboden hotelprijzen en niet op werkelijke kamerprijzen. Dat meldt Hans Vugts namens KHN Amsterdam afdeling Hotels.

KHN Amsterdam kraakt Trivago-onderzoek

Vugts reageert hiermee op het onderzoek van Trivago naar de hotelprijzen in Amsterdam. Trivago meldde vrijdagochtend dat het goed gaat in Amsterdam en dat de hoofdstad deze maand zelfs de grootste stijger is van Europa.

‘Onzin’, meldt Vugts. ‘Ze pakken de prijzen zoals die op boekingssites worden aangeboden. Dat zijn niet de werkelijke prijzen, want die liggen een stukje lager. Daar komt bij dat ze niet meenemen dat een deel rechtstreeks bij de site van de hotels boekt of spontaan een hotel binnenloopt om een kamer te reserveren’.

Vugts stelt dat de media een verkeerd beeld geeft van Amsterdam. ‘NRC, het Algemeen Dagblad en Het Parool schrijven dat Amsterdam op slot zit met Koninginnedag en te duur is. Dat is niet waar. Deze berichten werken tegen ons. Er zijn nog gewoon kamers beschikbaar en tegen nette prijzen’.

Het eerste kwartaal draaien hotels in Amsterdam niet al te best. ‘Gemiddeld minder dan de eerste drie maanden van vorig jaar. Vergeet niet dat de gastenstroom uit Italië en Spanje fors is teruggelopen. Dat zijn flinke volumes. Dat verliest kunnen de extra gasten uit Brazilië en Rusland niet compenseren’, aldus Vugts.

Reageer op dit artikel