nieuws

Kroning: Europese belangstelling hotels Amsterdam

Hotel

De kroning van prins Willem-Alexander op dinsdag 30 april leidt ook tot belangstelling voor Amsterdamse hotelkamers vanuit andere Europese landen. Hotels.com ziet voor overnachtingen rondom Koninginnedag een duidelijke stijging in het aantal buitenlandse zoekopdrachten.

Kroning: Europese belangstelling hotels Amsterdam

In de weken voorafgaand aan Koninginnedag groeit de vraag met de dag, zo schrijft de Telegraaf op de website. Niet alleen vanuit ons land maar ook vanuit de rest van Europa, aldus het artikel, dat zich baseert op gegevens van Hotels.com.

Uit de zoekopdrachten van de boekingswebsite blijkt dat de vraag vanuit het buitenland de laatste tijd flink stijgt. Met name inwoners van het Franstalige deel van Zwitserland hebben belangstelling voor de troonswisseling: +114 procent.

Vanuit Rusland (+87 procent) en Duitsland (+83 procent) is er eveneens veel belangstelling. Er lijken ook landen met weinig of minder interesse voor de kroning. Het aantal zoekopdrachten vanuit België is de afgelopen periode met 7 procent afgenomen, voor Spanje geldt een daling van 13 procent.

Reageer op dit artikel