nieuws

Primeur voor gm Hans Vugts van Casa 400

Hotel

General manager Hans Vugts van hotel Casa 400 in Amsterdam heeft de eerste Henk de Lugt Award gewonnen. De award, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam en vernoemd naar de in december overleden eigenaar van het hoofdstedelijke hotel Zandbergen, wordt toegekend aan een persoon uit het hotelvak die zich onderscheidt in gastvrijheid, karakter en positiviteit.

Primeur voor gm Hans Vugts van Casa 400

Hotelier Hans Vugts kreeg de eerste Henk de Lugt Award uitgereikt tijdens de Ledenvergadering van de afdeling Amsterdam van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De award is een eerbetoon aan eigenaar Henk de Lugt van hotel Zandbergen in Amsterdam. Hij overleed vorig jaar december.

Gastvrijheid

De prijs wordt vanaf 2013 jaarlijks toegekend aan ‘een persoon uit het hotelvak die zich in zijn of haar werk en leven onderscheidt in gastvrijheid, karakter en positiviteit’. Vugts wordt geroemd om zijn yes we can-attitude.

‘Het persoonlijke karakter van deze hotelier zorgt ervoor dat de gast vóór alles gaat’, aldus Sander Allegro namens de Raad van Advies. ‘Hans Vugts gaat te werk met daarbij ruimte voor originaliteit, creativiteit en eigenheid.’

‘Het enthousiasme waarmee hij iedereen in zijn omgeving stimuleert om het beste uit zichzelf te halen en daarbij oog te hebben voor de maatschappij in brede zin, is een belangrijk argument om deze award aan hem toe te kennen.’

Raad van Advies

De winst voor Vugts betekent dat hij kandidaten mag nomineren voor volgend jaar. De uiteindelijke winnaar wordt benoemd door de Raad van Advies, die naast Allegro bestaat uit Thomas Kascha, Patrick Brand en Elly van de Wouw.

De prijs bestaat uit een herdenkingsmedaille en een karikaturaal portret van de winnaar.

Reageer op dit artikel