nieuws

Sheraton Amsterdam: geen kantoren en flexibel roosteren

Hotel

In het Sheraton Amsterdam Airport hotel werkt niemand meer in een eigen kantoor en doet het banquetingteam aan flexibel roosteren. Het hotel onder de vlag van Starwood heeft – naar eigen zeggen als eerste horecabedrijf – het zogeheten Nieuwe Werken geïmplementeerd in de organisatie.

Sheraton Amsterdam: geen kantoren en flexibel roosteren

‘We hebben nu onder andere stilteruimtes, overlegruimtes en kleine meetingruimtes tot onze beschikking’, vertelt area manager Starwood Hotels Nederland over de introductie van het Nieuwe Werken in Sheraton Amsterdam Airport. ‘Het opnieuw indelen van de werkruimtes, heeft als gevolg dat niemand, ongeacht zijn of haar functie, over een eigen kantoor beschikt.’

Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken geldt ook voor medewerkers die geen kantoorfunctie hebben, zo laat Starwood weten. ‘Het banquetingteam is begonnen met een proef flexibel roosteren, dat succesvol is overgenomen door een aantal andere operationele afdelingen’, aldus de keten.

Naar eigen zeggen is Sheraton Amsterdam Airport het eerste hotel in Nederland dat het Nieuwe Werken volledig heeft geïmplementeerd. ‘Hiermee stellen we medewerkers in staat te excelleren en hun volledige potentieel te bereiken.’

Reageer op dit artikel