nieuws

Taxistandplaatsen voor grote hotels Amsterdam

Hotel

Alle grote hotels in Amsterdam moeten eind 2015 een taxistandplaats hebben. Gemeente en de taxibranche willen op die manier de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren.

Taxistandplaatsen voor grote hotels Amsterdam

Alle grote hotels, toeristische trekpleisters, drukke uitgaangsgelegenheden, ziekenhuizen en NS-stations in de hoofdstad komen in aanmerking voor zo’n eigen taxistandplaats eind 2015, aldus het ANP. Dat hebben de gemeente en de taxibranche zichzelf voorgenomen, zo maakten ze vrijdag 5 april bekend.

Op die manier moet de kwaliteit van het taxivervoer in de stad nog beter worden. Door extra standplaatsen te realiseren en de reeds bestaande uit te breiden, kunnen mensen nog sneller en makkelijker een taxi nemen.

Amsterdam werkt al langere tijd aan het verbeteren van de taxi’s, die geen goede reputatie hebben. Zo moeten chauffeurs die gebruikmaken van de taxistandplaatsen binnenkort een Amsterdamse taxipas hebben en aangesloten zijn bij een toegelaten taxiorganisatie met een vergunning.

Vijfsterrenhotels

In november liet Marcel van Aelst in een exclusief interview met MissetHoreca.nl weten dat de hoofdstedelijke vijfsterrenhotels in overleg waren met de gemeente over eigen parkeerplaatsen voor taxi’s.

‘Op die manier kunnen we als hoteliers controle uitoefenen en weten we zeker dat onze gasten niet worden belazerd’, zo vertelde Van Aelst voor de camera. ‘Het is heel belangrijk dat we de juiste taxi’s voor de deur hebben staan.’

Reageer op dit artikel