nieuws

Uitspraak rechter over beslaglegging ss Rotterdam op 7 mei

Hotel

Het Gerechtshof in Den Haag doet zeer waarschijnlijk op 7 mei uitspraak in het hoger beroep van Woonbron, waarin de woningcooporatie eist dat het beslag op de ss Rotterdam wordt opgeheven. Afgelopen vrijdag diende de zaak voor de rechter.

Uitspraak rechter over beslaglegging ss Rotterdam op 7 mei

Woonbron wil dat het beslag, gelegd door scheepsbouwer VeKa, wordt opgeheven zodat het de ss Rotterdam kan verkopen aan Westcord Hotels. Eind vorig jaar weigerde de rechtbank al dat het beslag werd opgeheven, waarna Woonbron in beroep ging tegen de uitspraak.

Mocht de rechter Woonbron gelijk geven, dan dient zich een volgend probleem aan. Lucas Petit heeft met zijn Hoscom een langdurig exploitatiecontract en zal dan lijnrecht tegenover de nieuwe eigenaar Westcord komen te staan. Westcord zal zelf de kamers aan boord van het horecaschip willen verhuren.

Lucas Petit wil niet vooruitlopen op de zaken. Hij is tevreden met zoals het nu gaat. ‘Half mei hosten wij het 140-jarig jubileum van de Holland America Line op de ss Rotterdam. Daar kijken we enorm naaruit’, aldus Petit.

Reageer op dit artikel