nieuws

600ste Green Key voor Woodbrooke hotel

Hotel

Het Woodbrooke Hotel in Barchem heeft het 600ste Green Key certificaat gekregen van Nederland. Het hotel krijgt de Gouden Green Key. De biomassa installatie van het hotel heeft bijgedragen aan het behalen van de normen.

600ste Green Key voor Woodbrooke hotel

Het milieuteam van het Woodbrook Hotel in Barchem kreeg de Green Key goud tijdens een bijeenkomst over duurzaamheid in het hotel. Directeur Erik van Dijk overhandigde het team het 600ste Green Key certificaat van Nederland.

Het hotel is het eerste hotel in de provincie Gelderland met een biomassa installatie. Binnen een jaar na de opening van  Woodbrooke Hotel en Brasserie Woods is er kans gezien om dit certificaat te behalen.

Tijdens de bijeenkomst op vrijdag 24 mei 2013 werd ook de onderaardse biomassa installatie in werking gesteld door Wethouder Duurzaamheid Thijs de la Court van Gemeente Lochem. Het Woodbrooke Hotel is het eerste hotel in Gelderland waar de verwarming en de warmwatervoorziening door middel van een biomassa ketel wordt verzorgd. De brandstof voor deze kachel is houtsnippers die uit de directe omgeving van het hotel komen. Door deze installatie zal het hotel nauwelijks meer afhankelijk zijn van de externe gasleverancier. Op deze manier is het hotel op weg naar een energieneutrale accommodatie.

Reageer op dit artikel