nieuws

Airbnb kondigt geverifieerde identificatie boekers aan

Hotel

Airbnb gaat boekers verplichten om hun online identiteit te verifieren. De site, waarop consumenten logiesaccommodaties aanbieden, wil zo de betrouwbaarheid van het snelgroeiende boekingsplatform opkrikken.

Met de nieuwe maatregelen, ‘Verified Identification’ genoemd, moet het niet langer mogelijk zijn om anoniem of onder pseudoniem te boeken bij Airbnb.com. Eind dit jaar moet van alle boekers van Airbnb.com het online profiel corresponderen met dat van een officieel ID-document.

Vanaf deze week wordt een kwart van de Amerikaanse gebruikers verplicht om hun identiteit volledig te controleren, terwijl de rest van de haar Amerikaanse en internationale gebruikers gemachtigd wordt dit voor het einde van het jaar te doen.

Wanneer gebruikers geen foto-ID willen indienen, kunnen ze ook een reeks van vragen beantwoorden vergelijkbaar met een kredietcheck waarna een betrouwbaar online profiel wordt opgebouwd. Airbnb.com zegt de informatie alleen te gebruiken voor het verifiëren van gebruikers.

Airbnb wil met de nieuwe maatregel de betrouwbaarheid en loyaliteit van gebruikers vergroten. In 2011 kwam Airbnb in het nieuws nadat eigendommen van verhuurders waren gestolen of vernield door ‘anonieme boekers’. Met eerst een verzekeringspakket voor verhuurders en nu dus een identiteitscheck in te voeren, werkt Airbnb verder aan de betrouwbaarheid van het platform, zo laat het in een persschrijven weten.

Reageer op dit artikel