nieuws

Amsterdamse ambities Russisch Azimut Hotels stagneren

Hotel

Het Russische Azimut Hotels is er nog niet in geslaagd een geschikte locatie te vinden voor een hotel in Amsterdam en heeft de focus voorlopig verplaatst naar Duitsland, Oostenrijk en Rusland. Volgens Nederlander Remco Gerritsen, tot voor kort ceo maar nu lid van de board, komt dit door ‘verschuivingen in een redelijk gesloten markt’.

Amsterdamse ambities Russisch Azimut Hotels stagneren

‘Door verschuivingen in en de redelijke geslotenheid van de hoofdstedelijke markt is het ons nog niet gelukt het juiste project te vinden’, zo verklaart Nederlander Remco Gerritsen waarom de Russische hotelketen er nog niet in is geslaagd een geschikte locatie te vinden in Amsterdam.

Nederland groeimarkt

Gerritsen, die in maart terugtrad als ceo en is toegetreden tot de board, liet eind 2011 aan Misset Horeca weten Nederland te zien als groeimarkt voor Azimut Hotels en noemde Amsterdam destijds ‘erg interessant’.

‘Onze focus ligt nu eerst op Duitsland, Oostenrijk en Rusland’, aldus Gerritsen. ‘We hebben recent hotels overgenomen in Wenen en Sochi, en Moskou volgt in de zomer. Daarnaast gaan we de huidige portfolio renoveren.’

Lege kantoorpanden

Gerritsen laat weten dat de keten verwacht dat de markt in Amsterdam en de economische situatie in Nederland verder afzwakken en dat er daardoor in de tweede helft van 2013 en in 2014 betere mogelijkheden zijn.

Amsterdam blijft onze aandacht houden, en dan gaat het om zowel lege kantoorpanden als bestaande exploitaties. Punt is echter dat het lastig onderhandelen is voor ons. Als partijen weten dat je uit Rusland komt, dan denken ze dat alles kan en mag.’

‘Aan de andere kant is het echter ook zo dat de regel in Rusland is ‘als de tijd daar is, kan alles. Dit geldt dus ook voor Amsterdam’, aldus Gerritsen, die als ceo is opgevolgd door de Duitser Sebastian Kramer.

Reageer op dit artikel