nieuws

Bijzondere vondst bij opruimwerkzaamheden De Draak

Hotel

Bij opruimwerkzaamheden in het door brand getroffen Hotel De Draak in Bergen op Zoom zijn drie zeer oude boomstammen aangetroffen. De boomstammen zijn vermoedelijk zo’n duizend jaar oud.

Bijzondere vondst bij opruimwerkzaamheden De Draak

Dat laat eigenaar Frans Hazen weten op Facebook. Volgens Hanzen zijn bij de ontmanteling van De Draak drie eeuwenoude boomstammen aangetroffen. ‘Deze zijn dus gebruikt bij de opbouw van De Draak. Gezien hun doorsnede moeten ze toen ook al enkele honderden jaren oud zijn geweest. Nu dus bijna duizend jaar oud’, aldus Hazen.

Hazen wil de gevonden oude boomstammen ‘gebruiken’ in zijn bedrijf. Het idee is om de oude boomstammen in de gang te gebruiken. Wanneer gasten door de gang lopen, gaat automatisch het licht aan bij de boomstammen die achter glazen platen zijn verwerkt. ‘Dat geeft nog meer beleving en lading aan het oudste hotel van Nederland’, stelt Hazen.

Hotel De Draak werd in februari getroffen door een felle brand. Het horecabedrijf werd op het nippertje gered van de ondergang. Omdat de brand in het monumentale gedeelte van het bedrijf plaatsvond, moeten de herstelwerkzaamheden uiterst zorgvuldig worden uitgevoerd. Daardoor duurt het extra lang voordat dit gedeelte van het hotel weer open kan voor gasten.

Reageer op dit artikel