nieuws

Conservatorium Hotel eert Rijksmuseum

Hotel

Het Conservatorium Hotel in Amsterdam speelt in op de heropening van het Rijksmuseum. In de brasserie is een klassieke afternoon tea verkrijgbaar, die is geïnspireerd op de in het museum aanwezige stillevens, portretten en kunstwerken van de Oude Meesters uit de 17e eeuw.

Conservatorium Hotel eert Rijksmuseum

De afternoon tea met culinaire eetbare kunstwerken is bedacht als ode aan het heropening van het Amsterdamse Rijksmuseum. Het menu bestaat volledig uit pure oud-Hollandse gerechten, waaronder een ossenworstburger met Amsterdams zuur, haring op roggebrood, scones met ouderwetse Boerenjongensroom en drie verschillende kroketjes.

De werken van de Oude Meesters komen in de vorm van eetbare afbeeldingen terug op de zoetigheden. Zij hebben de naam ‘Hommage aan het Rijks’ gekregen. De afternoon tea wordt dagelijks tussen 15.00 en 17.30 uur geserveerd in de brasserie.

Reageer op dit artikel