nieuws

Halve finalisten Dutch Hotel Award bekend

Hotel

De vijf hotels die dit jaar strijden om de Dutch Hotel Award zijn bekend. Dat maakte wedstrijdorganisator en inititatiefnemer Francesco Monaco vandaag bekend. De halve finalisten strijden op 16 mei voor een plek in de finale.

Halve finalisten Dutch Hotel Award bekend

Uit de tien hotels die eerder werden geselecteerd als kanshebber dit jaar, koos de jury na bestudering van de motivatie en het ingevulde formulier de vijf halve finalisten.

Dat zijn, in alfabetische volgorde:
• Banks Mansion, Amsterdam
• Delta Hotel, Vlaardingen
• Hilton Rotterdam
• Park Plaza Victoria, Amsterdam
• Pulitzer, Amsterdam

Opvallend is vooral de naam van de allereerste winnaar van de Dutch Hotel Award (DHA), Delta Hotel. Het Vlaardingse hotel maakt de tiende editie wederom kans op de titel.

De halve finalisten krijgen op 16 mei de kans zich te profileren in een presentatie van tien minuten: 8 minuten voor het managementteam en 2 minuten voor de directeur. De jury is onverbiddelijk: in geen geval mag de aangegeven tijd worden overschreden.

Tijdens de presentatie dient men op korte, krachtige, heldere en onderscheidende wijze aan te geven waarom het managementteam van het presenterende hotel de Award zou moeten winnen. Bovendien moet het thema Innovatief Ondernemerschap als rode draad door de presentatie lopen. Aansluitend vuurt de jury gedurende vijf minuten vragen op het team af.

Locatie

De locatie van de halve finale is ieder jaar op een locatie van één van de juryleden. In het verleden is ‘De schoen’, het hoofdkantoor van ING in Amsterdam, regelmatig gebruikt. De afgelopen jaren was het in De Heineken Experience in Amsterdam en dit jaar in het moderne auditorium van de Haagse hotelschool in Amsterdam.

Uit de vijf halve finalisten wordt de topdrie geselecteerd door de jury. Deze finalisten worden allen bezocht op de eigen locatie. Tijdens dat twee uur durende bezoek worden de managementteams in de gelegenheid gesteld zich van hun beste kant te presenteren en om toe te lichten waarom zij het jaarthema ‘Innovatief ondernemerschap’ het beste van alle hotels hebben vertaald in hun beleid.

Op dinsdag 4 juni maakt juryvoorzitter Bas Tolmeijer tijdens het Hostacongres in Amsterdam bekend welk team de winnaar is van de 10e editie van de Dutch Hotel Award. Op vrijdag 7 juni zal de prijs in het winnende hotel worden uitgereikt. Ook krijgt de winnaar een reportage in Misset Horeca.

Reageer op dit artikel