nieuws

Hyatt brengt Regency naar Amsterdam

Hotel

Na het vorig jaar geopende Andaz komt Hyatt met nog een vijfsterrenhotel naar Amsterdam. De Amerikaanse groep gaat vanaf 2015 in het voormalige Emma Kinderziekenhuis een Hyatt Regency exploiteren.

Hyatt brengt Regency naar Amsterdam

Hyatt heeft vijftien jaar gezocht naar locaties in Nederland om hotels te openen, en steekt nu voortvarend van wal met twee vijfsterrenhotels in Amsterdam in drie jaar. In 2012 opende in de voormalige bibliotheek op de Prinsengracht al Andaz, in 2015 moet het voormalige Emma Kinderziekenhuis aan de Sarphatistraat zijn omgebouwd tot Hyatt Regency, schrijft het Financieele Dagblad (FD).

Daarvoor werkt de Amerikaanse hotelgroep samen met dezelfde vastgoedeigenaar als bij Andaz: Aedes Real Estate. Deze investeerder kocht het voormalige ziekenhuis in 2009 en kreeg in 2010 groen licht van de gemeente er een hotel te bouwen. Hyatt heeft een huurovereenkomst voor 25 jaar getekend.

€50 miljoen

Het Regency moet 211 kamers krijgen en met de verbouwing is naar verluid meer dan €50 miljoen gemoeid, meldt het FD. Hyatt exploiteert wereldwijd 143 Regency’s

Voor Aedes is dit het derde hotel in korte tijd. Naast Regency en eerder genoemd Andaz realiseerde de investeerder in 2011 ook al The Manor, geëxploiteerd door Hampshire, in het voormalig Burgerziekenhuis aan de Linaeusstraat.

Reageer op dit artikel