nieuws

Jan Hein Simons verlaat NH Hoteles

Hotel

Jan Hein Simons heeft per 1 mei na 21 jaar NH Hoteles verlaten. Zijn functie van managing director van de business unit Benelux, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Afrika is intussen overgenomen door Maarten Markus.

Jan Hein Simons verlaat NH Hoteles

Het vertrek van Simons komt onverwacht, zelfs voor hem zelf: ‘wat vooral onverwacht was, is dat het zo snel is gegaan.’ Wel benadrukt Simons dat het zijn eigen keus was om NH Hoteles te verlaten. ‘Na 21 jaar vond ik het tijd een andere uitdaging te zoeken.’

Wat die uitdaging inhoudt, weet hij zelf nog niet. ‘Ik ben sinds 1 mei weg, maar mijn contract loopt nog een tijdje door. Ik ga nu eerst even tijd aan mijn gezin besteden. Mijn gezin staat voorop, altijd. Wat ik daarna ga doen, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik daar goed over na wil en moet denken. Ik ben 54, dus als ik wat nieuws ga doen, moet het iets goeds zijn. Ik heb gelukkig veel mensen om mij heen die daarbij helpen. Het zal vermoedelijk wel iets met onze branche te maken hebben.’

Het vertrek van Simons heeft naar eigen zeggen niets te maken met de roerige tijden bij NH, waarin de investeringskraan op slot ging, een schuldenlast van €600 miljoen moest worden herfinancierd en een deel van het eigen vastgoed in de verkoop moest.

Mooie carrière

Simons kan bij NH terugkijken op een mooie carrière, die hem naar Tunesië, Spanje en Duitsland bracht. Voor zijn terugkeer naar Nederland in 2010, toen hij de business unit ging leiden, woonde en werkte hij in Berlijn en was managing director van de businessunit Duitsland en Polen. Zijn grootste wapenfeit is de integratie van 125 door NH aangekochte hotels van onder meer Golden Tulip.

De taken van Simons bij NH zijn intussen overgenomen door Maarten Markus, die ook al zo’n dertien jaar bij het Spaanse hotelbedrijf werkt. Hij was al eens director of operations van de business unit Benelux, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Afrika en sinds 2010 is hij managing director business unit Oost Europa. Die functie gaat Markus combineren met de nieuwe van managing director van de business unit Benelux, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Afrika.

Reageer op dit artikel