nieuws

KHN, politie en OM samen tegen illegale hotelprostitutie

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de nationale politie en het Openbaar Ministerie hebben donderdag 30 mei een nieuwe campagne tegen mensenhandel en illegale hotelprostitutie afgetrapt. Tijdens een symposium in het World Forum in Den Haag nam Caro van Eekelen, managing director Accor Group Nederland, het eerste exemplaar in ontvangst van de voorlichtingsfilm ‘Please Disturb’.

KHN, politie en OM samen tegen illegale hotelprostitutie

‘Mensenhandel en illegale hotelprostitutie’ was de naam van het symposium, dat donderdag 30 mei plaatsvond in het World Forum in Den Haag. De bijeenkomst was het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen KHN, de nationale politie en het Openbaar Ministerie, en moet illegale prostitutie in hotels tegengaan.

Mensenhandel

In opdracht van deze drie partijen is een voorlichtingsfilm gemaakt met de titel ‘Please Disturb’, een verwijzing naar de bekende deurhangers in hotels. Het eerste exemplaar van de 15 minuten durende video werd tijdens het congres door algemeen directeur Lodewijk van der Grinten van KHN overhandigd aan Caro van Eekelen.

Van Eekelen vertelde dat de video vanaf vrijdag 31 mei in alle hotels van Accor Group Nederland wordt getoond aan nieuwe medewerkers en in herhalingstrainingen. ‘Het is een heel menselijke documentaire’, aldus Van Eekelen. Er worden medewerkers geïnterviewd, die met mensenhandel te maken hebben gehad.’

Minister Opstelten

De samenwerking past in het beleid van het kabinet, dat onder andere de Taksforce Mensenhandel in het leven heeft geroepen. Minister Opstelten van Jusitie en Veiligheid opende het symposium en meldde dat medewerkers in hotels een belangrijke rol hebben.

‘Meldingen en signalen kunnen soms net het ontbrekende puzzelstukje zijn in een strafrechtelijk onderzoek en de uiteindelijke redding van de slachtoffers’, aldus de minister.


Hotels die belangstelling hebben voor de voorlichtingsvideo Please Disturb kunnen contact opnemen met KHN in Woerden.

Reageer op dit artikel