nieuws

Minister looft hotels voor aanpak illegale prostitutie

Hotel

De samenwerking met de hotelbranche is het voorbeeld van een succesvolle samenwerking in de gezamenlijke strijd tegen mensenhandel.’ Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie sprak de lovende woorden 30 mei tijdens het symposium ‘Mensenhandel en illegale hotelprostitutie’ in Den Haag, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, de landelijke politie en het Openbaar Ministerie.

Minister looft hotels voor aanpak illegale prostitutie

De politiek wil mensenhandel – en illegale hotelprostitutie – hard aanpakken. Om zo goed mogelijke resultaten te halen, is samenwerking nodig met private partijen.

Hotelbranche

De samenwerking met de hotelbranche is volgens de minister het succesvolle voorbeeld van dit idee. ‘Zij neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid’, aldus de minister, die donderdag 30 mei de opening deed van het symposium in het World Forum in Den Haag.

Opstelten stimuleerde medewerkers alert te zijn. ‘Meldingen en signalen van bijvoorbeeld kamermeisjes en baliemedewerkers kunnen het laatste puzzelstukje zijn’, zo verwoordde de minister.

Mensenhandel

‘Koninklijke Horeca Nederland en de politie ontwikkelden al zogeheten signaalkaarten, er is aandacht voor in de werksfeer en vanaf vandaag komt daar een voorlichtingsfilm bij’, aldus de politicus.

Met dat laatste doelde hij op de video ‘Please Disturb’, die later die dag werd gepresenteerd. De titel van de video, die een kwartier duurt, verwijst naar de bekende deurhangers en moet door hotels worden gebruikt om medewerkers te informeren over de signalen van mensenhandel en illegale prostitutie.

Reageer op dit artikel