nieuws

Rechtbank New York: verhuur via AirBnB illegaal

Hotel

Volgens de rechtbank in New York City is het verhuren van een appartement of kamer via AirBnB een illegale activiteit. Het Laatste Nieuws schrijft dat de wet die wordt geschonden, de ‘illegal hotel law’ is. Deze verbiedt sinds 2011 New Yorkers hun eigendom te verhuren voor minder dan 29 dagen.

‘New Yorkers die hun stulpje verhuren via de website AirBnB, zijn illegaal bezig’, zo schrijft Het Laatste Nieuws (HLN) in een artikel op de website. Het Belgische medium baseert zich op berichtgeving door technologiesite CNET.

Boete

De wet die wordt geschonden, is de ‘illegal hotel law’, die New Yorkers sinds 2011 verbiedt hun eigendom voor minder dan 29 dagen te verhuren, alduds HLN. ‘De veroordeling volgt nadat Nigel Warren in september zijn appartement voor drie dagen verhuurde aan een vrouw.’

Volgens het artikel woonde Warrens huisgenoot daar ook op het moment dat de vrouw in de woning trok. Hij gebruikte AirBnB voor de tweede keer en moet nu een boete betalen van 2.400 dollar. De stad eiste overigens 7.000 dollar.

HLN meldt dat de stad zegt enkel actie te ondernemen als een klacht wordt ingediend, hetgeen dus niet automatisch betekent dat alle AirBnB-activiteiten stoppen. AirBnB laat in een reactie weten ‘ontgoocheld te zijn en New York te vragen om de regelgeving aan te passen’, aldus het artikel.

Hotelbranche

Vorig jaar november sprak MissetHoreca.nl met managing director Ole Ruch van AirBnB Noord-Europa over onder andere de relatie tussen de hotelbranche en opkomende fenomenen als AirBnB. Bekijk dit videointerview hieronder.

Reageer op dit artikel