nieuws

Rotterdam is twee vijfsterrenhotels rijker

Hotel

Op één dag is Rotterdam van één naar drie vijfsterrenhotels gegaan. Vorige week maandag opende Mainport én ontving Hilton Rotterdam de vijfde ster, na een verbouwing van een jaar.

Rotterdam is twee vijfsterrenhotels rijker

Om er maar weer eens een cliché in te gooien: hoezo crisis? In Amsterdam wordt gebouwd aan twee nieuwe vijfsterrenhotels (Waldorf Astoria en Hyatt Regency) en Rotterdam zag vorige week de lijst van vijfsterrenhotels groeien van een naar drie met de opening van Mainport en de toekenning van de vijfde ster voor Hilton Rotterdam.

Jan Rutgers, gm van Hilton Rotterdam, zei tijdens de halve finale van de Dutch Hotel Award blij te zijn na vijftig jaar vier sterren nu eindelijk de vijfde erbij te hebben. Die is te danken aan de verbouwing van een jaar, die het hotel aan het Weena net heeft afgerond.

Mainport

Krap twee kilometer verderop, aan de Leuvehaven, opende op dezelfde dag dat Hilton promoveerde het nieuwe Mainport. Deze vijfde loot aan de stam van de Inntel Hotel Group is ook aangesloten bij Design Hotels, als derde hotel in Nederland na Kruisherenhotel in Maastricht en Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Mainport omarmt zowel de Rotterdamse haven, waar de naam naar verwijst, als Australië, wat in diverse hotelonderdelen terugkomt. Zo heet het restaurant Down Under en de cocktailbar On The Rocks, verwijzend naar het drukst bezochte deel van Sydney. Toevalligerwijs was zelfs de allereerste gast die werd ingecheckt een Australiër, zegt gm Hans van Schaick.

Officiële opening

De feestelijke opening van Mainport volgt in september. ‘We willen bij de officiële opening een groots feest’, zegt Van Schaick. ‘Tot nu toe zijn we bezig geweest om alles af te krijgen en nu nemen we de tijd om een spetterend feest te kunnen organiseren.’ Toch is van een zogenaamde ‘soft opening’ geen sprake. In de eerste week was het hotel al drie dagen volledig volgeboekt.

Reageer op dit artikel