nieuws

Terschelling krijgt nieuw hotel

Hotel

Terschelling krijgt een nieuw hotel op het strand van Midsland aan Zee. Ondernemer Siep Jan Riedstra herbouwt eenhotel dat in de Tweede Wereldoorlog in opdracht van Hitler werd afgebroken.

Terschelling krijgt nieuw hotel

Het bestemmingsplan van Terschelling mag dan potdicht zitten, de Friese ondernemer Siep Jan Riedstra heeft het voor elkaar gekregen dat hij in Midsland aan Zee pal op het strand een hotel mag bouwen, dit schrijft zakenblad Quote.

‘Via via hoorde ik het verhaal dat er tot 1943 een hotel stond op het strand bij Midsland aan Zee’, vertelt Riestra. ‘Dat hotel heeft Hitler in de Tweede Wereldoorlog af laten breken, uit angst dat de Engelsen het gebouw zouden gebruiken als landmark bij hun aanvallen op Nederland.

Het bewuste stuk grond is al sinds 1943 onaangeroerd, maar het bestemmingsplan is nooit gewijzigd. Toen ik het hoorde, dacht ik: dit kan niet waar zijn!’

Inmiddels is de handtekening gezet voor de realisatie van het nieuwe hotel aan de Noordzeekust. ‘Het ligt niet naast het strand, maar pal op het strand. Het moet geheel in de stijl van het oude verblijf gebouwd worden, dus helemaal in Terschellinger bouwstijl. Hoeveel gasten we straks zullen hebben, weet ik nog niet. De gemeente Terschelling heeft een beddenquota dus daar moeten we nog over onderhandelen. Maar ik hoop dat we in ieder geval zo’n twintig appartementen kunnen realiseren. En er komt horeca bij, we openen ook een grand café.’

Reageer op dit artikel