nieuws

Exploitatie ss Rotterdam naar WestCord Hotels

Hotel

WestCord Hotels heeft de exploitatie van de ss Rotterdam overgenomen. Dat is zojuist bekend geworden. Het personeel van het horecaschip is vandaag geïnformeerd over de overname.

Exploitatie ss Rotterdam naar WestCord Hotels

Directeur Harry Westers van WestCord zegt blij te zijn nu hij zich eigenaar van de ss Rotterdam mag noemen. ‘Wij zetten een streep onder het verleden en storten ons met het team met groot enthousiasme op de exploitatie van dit unieke schip, dat nu voor Rotterdam en de Rotterdammers behouden blijft’.

Met de overname van WestCord Hotels van wooncorporatie Woonbron komt een eind aan een lange periode van touwtrekken om het schip. Tot voor kort was Westers in conflict met een andere partij die beslag had laten leggen op het schip. Zijn zoon maakte deel uit van deze partij.

Een andere partij, Lucas Petit van Hoscom, liet Misset Horeca nog niet zo lang weten van geen wijken te willen weten en Woonbron aan het langdurige contract te houden als hotelexploitant.

Westers meldt dat de ss Rotterdam blijft zoals het nu is. ‘De bestaande reserveringen en boekingen nemen we gewoon over en ook de maatschappelijke functie blijft gehandhaafd. Het schip blijft als leerschip fungeren en ook de samenwerking met de vele vrijwilligers die rondleidingen verzorgen blijft bestaan. Wij zijn blij met de soepele overdracht’, aldus Westers.

On Board On Shore van Henk Kroneberg blijft de congres-, vergader- en eventfunctie verzorgen. Kronenberg: ‘We zien uit naar de samenwerking. We hebben het volste vertrouwen in deze nieuwe eigenaar’.

Reageer op dit artikel