nieuws

Hotelplannen kraan NDSM-terrein definitief

Hotel

De bouw van het designhotel in kraan 13 op het NDSM-festivalterrein in Amsterdam kan van start. Het Nationaal Restauratiefonds heeft de financieringsofferte ondertekend en daarmee is het startsein voor de herbestemming gegeven.

Hotelplannen kraan NDSM-terrein definitief

De monumentale kraan op het NDSM-terrein in Amsterdam wordt definitief een hotel, zo schrijft Cobouw.nl. De herbestemming kan van start nu het Nationaal Restauratiefonds de financieringsofferte heeft ondertekend.

Over ongeveer een half jaar moeten in de kraan drie hotelsuites zijn gevestigd, aldus het artikel. Ook een tv-studio en een exclusieve club staan gepland in de beschikbare ruimte.

De kraan wordt volgens Cobouw.nl gedemonteerd in drie delen en naar Friesland verscheept voor restauratie van het staal. Daarna gaat het terug naar Amsterdam om dienst te doen als exclusief designhotel met drie luxe suites.

Reageer op dit artikel