nieuws

Krasnapolsky verkocht voor 157 miljoen euro

Hotel

Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam wordt voor een bedrag van €157 miljoen verkocht aan een consortium van internationale investeerders. Dat heeft eigenaar NH Hoteles maandag 24 juni bekendgemaakt.

Krasnapolsky verkocht voor 157 miljoen euro

De verkoop van het vijfsterrenhotel op de Dam levert NH Hoteles een boekwinst op van €42 miljoen. Het consortium wordt vertegenwoordigd door Axa Real Estate Investment Managers.

Jan Hein Simons

Vorig jaar oktober liet Jan Hein Simons, toen nog directeur van NH Hoteles, weten dat Krasnapolsky niet in de etalage stond. Simons reageerde daarmee op berichten dat de keten een deel van de hotels wilde verkopen, waaronder Krasnapolsky.

Simons vertrok per 1 mei 2013 na een periode van 21 jaar bij NH Hoteles. Zijn functie als managing director van de business unit Benelux, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Afrika is overgenomen door Maarten Markus.

NH Hoteles blijft het Amsterdamse hotel wel exploiteren. De gast zal volgens een woordvoerder daarom weinig merken van de verkoop. ‘Alleen het vastgoed is verkocht. Dat gebeurt vaker in de hotelbranche. In deze tijd is dat soms nodig’, verklaart een woordvoerster.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de totale omzet van de NH Hoteles-groep met bijna 4 procent tot 273,6 miljoen euro. Het nettoverlies liep op tot 43,5 miljoen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel