nieuws

Lucas Petit ‘Ik ga met emotie van boord

Hotel

Lucas Petit van Hoscom zegt blij te zijn dat de hotelexploitatie van de ss Rotterdam in handen komt van WestCord Hotels. ‘Het is een goede partij en alle medewerkers blijven in dienst. Voor mij ligt het iets anders. Na zes jaar ga ik met emotie van boord’, aldus Petit in een eerste reactie over de verkoop van de ss Rotterdam van Woonbron aan WestCord Hotels.

Lucas Petit ‘Ik ga met emotie van boord

Woensdagochtend 12 juni is het personeel van de ss Rotterdam geïnformeerd over de verkoop van het schip aan WestCord Hotels van hotelier Harry Westers.

‘We hebben vanochtend de verkoop rond gemaakt. WestCord neemt alle activiteiten en medewerkers over. Daarmee komt voor mij een einde aan een opbouwperiode van zes jaar. Het is best moeilijk om afscheid te nemen, maar ik ben trots dat ik het kan overdragen aan een goede partij’, aldus Petit enkele uren na de overname.

De onderhandelingen over het afkopen van het langdurige exploitatiecontract van Hoscom kwam de afgelopen weken in een stroomversnelling toen de beslaglegging op het schip door een rechtelijke uitspraak voorbij was.

‘Tijdens die gesprekken heb ik me continue verantwoordelijk gevoeld voor de 150 medewerkers. Vasthouden aan het exploitatiecontract zou onverstandig zijn geweest omdat het voor de lange termijn niet goed zou zijn geweest. Ik ben blij dat ik het op deze manier kan overdragen’, aldus Petit.

Gevolg van de overname is dat het vorig jaar gesloten contract met Worldhotels wordt stopgezet. De vorig jaar juni aangestelde directeur Herman Schreuder blijft in dienst van de ss Rotterdam.

Reageer op dit artikel