nieuws

Trivago: kamerprijs 12 procent lager dan vorig jaar

Hotel

De Nederlandse hotelkamerprijs zakt in de maand juni met 6 procent ten opzichte van vorige maand, aldus de Hotelprijsindex van Trivago. Ten opzichte van dezelfde maand in 2012 is de daling zelfs 12 procent. Door deze afname betalen gasten gemiddeld €136 per nacht voor een kamer.

Trivago: kamerprijs 12 procent lager dan vorig jaar

Hoewel een lichte prijsafname tussen de maanden mei en juni gebruikelijk is in Nederland, waren de prijzen in juni 2012 aanzienlijk hoger, zo meldt hotelzoekmachine Trivago op basis van de trivago Hotelprijsindex (thPI). Vergeleken met vorig jaar zijn de hotels 12 procent goedkoper geworden.

Zomermaanden

In vergelijking met de maand mei zakt de hotelprijs deze maand met 6 procent en betalen reizigers in Nederland gemiddeld €136 per nacht voor een kamer. Volgens Trivago zullen meer mensen vanwege de recessie een korte hotelvakantie boeken in eigen land en wordt dit gestimuleerd door de afnemende prijs.

Gedurende de zomermaanden zak de hotelprijs in Nederland normaliter met €20 tot €30 per nacht tussen de  maanden mei en augustus. Vanwege de vakantieperiode is er een afname in het aantal zakenreizigers en zonnige bestemmingen buiten Nederland zijn in de zomermaanden aantrekkelijker.

Amsterdam

Grootste daler is Amsterdam, daar zakt de prijs in de maand juni met 7 procent. Maar met een gemiddelde overnachtingsprijs van €155 is de hoofdstad nog steeds de duurste van Nederland, aldus Trivago.

Eindhoven

In Eindhoven stijgt de kamerprijs deze maand het hardst: plus 23 procent ten opzichte van mei dit jaar. Trivago koppelt dit aan de evenementen die deze maand plaatsvinden in de lichtstad, onder andere het Urban Culture Festival en het WK-robotvoetbal.

Reageer op dit artikel