nieuws

WeekendCompany vraagt faillissement aan

Hotel

WeekendCompany staakt na 14 jaar activiteiten. Dat laat het weten in een e-mail aan deelnemende hotels. Op haar eigen site meldt het bedrijf dat het een faillissement aanvraagt.

WeekendCompany vraagt faillissement aan

Via www.weekendcompany.nl konden tot voor kort hotelkamers worden geboekt. Wie nu de site bezoekt, krijgt een melding dat er een faillissement wordt aangevraagd.

WeekendCompany kan niet meer aan haar verplichtingen voldoen, laat de directie weten. De aanhoudende crisis, het wegvallen van een deel van de omzet door het faillissement van Cadeaubox.nl die haar back-office had ondergebracht bij WeekendCompany, en de opstelling van de bank maakt langer doorgaan niet mogelijk.

‘Het is om deze reden dat WeekendCompany B.V. heeft besloten om, voordat het hoogseizoen begint en haar aansprakelijkheid nog verder zou kunnen oplopen, haar activiteiten te staken. Er zullen vanaf heden geen boekingen meer worden aangenomen voor WeekendCompany.nl. Zo ook zullen er geen boekingen meer worden aangenomen voor een aantal andere partners waarvoor WeekendCompany B.V. als service & inkoop-organisatie fungeerde, zoals: Cheap.nl, Belgie.nl, Duitsland.nl, etc.’, aldus de directie.

WeekendCompany B.V. zal zich per direct tot de rechtbank wenden om haar faillissement aan te vragen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat er voor hotels geen wettelijke verplichting is om gasten met een voucher te accepteren. ‘Het staat u natuurlijk vrij om de gasten een alternatief aanbod te doen als u dat wenst’, aldus KHN.

Reageer op dit artikel