nieuws

De Wit: ‘Amsterdamse vijfsterrenmarkt uitdagend

Hotel

General manager Erik de Wit van het Amsterdamse Conservatorium Hotel noemt de vijfsterrenmarkt in de hoofdstad ‘uitdagend’. Het aantal vijfsterrenkamers is fors gegroeid en neemt de komende jaren nog altijd toe.

De Wit: ‘Amsterdamse vijfsterrenmarkt uitdagend

Erik de Wit werkt sinds 1 mei weer in Amsterdam, nadat hij acht jaar in Rotterdam werkte bij ondermeer The Manhattan. Hij ziet grote verschillen tussen de vijfsterrenmarkten in beide steden. In Rotterdam opereerde The Manhattan jarenlang als enige met vijf sterren, in Amsterdam zijn momenteel veertien vijfsterrenhotels en nog twee in ontwikkeling (Waldorf Astoria en Hyatt Regency).

Citymarketing Amsterdam

Om die markt in Amsterdam gezond en de kamerbezetting en –prijzen op peil te houden, doet De Wit een beroep op zijn collega vijfsterrenhotels in Amsterdam en op het NBTC om meer energie te steken in citymarketing. Alleen als er meer toeristen en meer congressen naar de hoofdstad komen, blijft de markt gezond. Hij deed zijn appèl voor de camera van Misset Horeca; bekijk hieronder het videointerview met Erik de Wit.

Reageer op dit artikel