nieuws

Hotel in kraan NDSM-terrein in november open

Hotel

Kraan 13 op het NDSM-festivalterrein in Amsterdam moet in november de eerste gasten ontvangen. Maandag 22 juli is gestart met de demontage van de kraan, die wordt omgebouwd tot een luxe hotel met (maximaal) drie suites en een jacuzzi.

Hotel in kraan NDSM-terrein in november open

Eind oktober moet het luxe designhotel af zijn en begin november moeten de eerste gasten worden ontvangen, zo schrijft AT5 op de website. In het artikel komt projectontwikkelaar Edwin Kornmann Rudi aan het woord.

Drie suites

Hij laat aan AT5 weten dat de oude machinekamer helemaal bovenin aan de buitenkant wordt hersteld. ‘De binnenkant wordt uiteraard een hotel’, aldus de projectontwikkelaar. Er komen maximaal drie suites.’

Helemaal bovenin komt een jacuzzi, aldus Edwin Kornmann Rudi. ‘Het hotel heeft dus straks een suite waarmee je over het IJ kunt uitkijken en lekker kunt bubbelen’, zo is te lezen in het artikel.

Brooklyn Hotel

In juni werden de plannen voor het hotel in de kraan definitief, nadat het Nationaal Restauratiefonds de financieringsofferte ondertekende.

Op het NDSM-terrein elf komt ook een hotel. Vorig jaar december ging de eerste paal de grond in van het Brooklyn Hotel, dat wordt geëxploiteerd door WIN-hotels.

Reageer op dit artikel