nieuws

Hotelketen Room Mate meldt WiFi-primeur

Hotel

De Spaanse hotelketen Room Mate, die in september zijn eerste vestiging in ons land opent, meldt een primeur. In alle 18 hotels van de keten krijgen gasten de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een nieuwe internetdienst, WiMate genaamd.

Hotelketen Room Mate meldt WiFi-primeur

WiMate geeft gasten de mogelijkheid om niet alleen in het hotel gebruik te maken van gratis internet, maar ook in de stad waar het hotel is gevestigd. Het gaat om een draadloos netwerk dat overal in de stad kan worden gebruikt.

Eigenaar Kike Sarasola van Room Mate zegt dat een van de grootste ergernissen van hotelgasten het gebrek aan verbinding is. Daarnaast spelen de hoge roamingtarieven van telecomproviders en hotels een rol, meent Sarasola.

‘Andere hotels vragen soms €25 per dag voor internet op de kamers. Wij bieden gratis high speed WiFi in de hele stad’, aldus Sarasola.

De service is momenteel beschikbaar in alle Spaanse hotels waaronder Madrid, Barcelona en Malaga. In de nabije toekomst komt de dienst ook beschikbaar in andere Room Mate hotels wereldwijd. In ons land opent Room Mate in september een hotel in Amsterdam. Het hotel, Aitana genaamd, komt naar het nieuwe Paleis van Justitie op het IJdok.

Reageer op dit artikel