nieuws

Meeting Plaza Maarssen sluit

Hotel

De vergaderlocatie Meeting Plaza Maarssen aan de Planetenbaan sluit binnenkort haar deuren. De Seats2Meet-locatie heeft een conflict met de pandeigenaar over de hoogte van de huur. Seats2Meet-eigenaar Ronald van den Hoff heeft daarom besloten de vergaderlocatie te sluiten.

Meeting Plaza Maarssen sluit

Meeting Plaza Maarssen sluit haar deuren als gevolg van een conflict met de eigenaar van het vastgoed. Seats2Meet-oprichter Ronald van den Hoff tegen MissetHoreca.nl: ‘We komen er niet uit. Ik heb dan ook moeten besluiten de vergaderlocatie Meeting Plaza Maarssen snel te gaan sluiten.’ Het personeel van de vergaderlocatie aan de Planetenbaan 100 in Maarssen is ingelicht. De locatie telt ruim twintig vergaderruimtes en heeft daarnaast werkplekken voor individuen.
De locatie in Maarssen heeft haar eigen faillissement aangevraagd. ‘Anders kun je niet stoppen met een onwillige huisbaas,’ aldus Van den Hoff.

Bij Seats2Meet-locaties werken mensen gratis of voor voor een zeer laag bedrag (vergaderen). Voor thee, koffie en lunch hoeven ze niet te betalen. Daar staat tegenover dat ze wel bekend moeten maken dat ze aanwezig zijn in de betreffende locatie. Van den Hoff: ‘De formule is gebaseerd op werken, ontmoeten, verbinden en het delen van kennis.’

Seats2Meet

Van den Hoff vindt het conflict met de verhuurder in Maarssen ‘een duidelijke voorbeeld van het botsen van de oude en de nieuwe wereld.’ Hij vervolgt: ‘We zochten bij Meeting Plaza Maarssen de vernieuwing door het Seats2meet-concept in het pand onder te brengen. Dat betekent bijvoorbeeld dat partijen moeten gaan samenwerken vanuit gelijkwaardigheid in een waarde-netwerk; met een andere risicoverdeling en een flexibel, marktconform huurniveau.’

Maar volgens Van den Hoff deelde de verhuurder zijn toekomstbeeld niet en houdt deze vast aan de oude vorm van de huurovereenkomst. ‘Dit heeft het sluiten van de deuren tot gevolg. Het is jammer om te zien dat door onze verouderde wetgeving één partij de innovatie kan tegenhouden,’ besluit Van den Hoff.

Reageer op dit artikel