nieuws

Scheveningen wil attractie FISH en nieuw hotel

Hotel

Lokale ondernemers en vastgoedontwikkelaar VolkerWessels willen Scheveningen voorzien van een nieuwe publiekstrekker. De attractie moet FISH gaat heten en wordt gevestigd op het Noordelijk Havenhoofd. Aan de zijde van het strand moeten bovendien een hotel en hotelappartementen verrijzen.

Scheveningen wil attractie FISH en nieuw hotel

Scheveningen krijgt een nieuwe publiekstrekker rond de thema’s vis en Noordzee. Dat is althans het plan van een aantal lokale ondernemers en vastgoedontwikkelaar VolkerWessels. De attractie gaat FISH heten en wordt gevestigd op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen.

Thema visserij

De plannen zijn woensdag 3 juli bekendgemaakt door de gemeente Den Haag. De ondernemers hebben zich verenigd in Viscluster Scheveningen. Samen met VolkerWessels Vastgoed hebben zij de plannen voor het havengebied woensdag aangeboden aan de Haagse wethouder Marnix Norder.

FISH moet een publiekstrekker worden waarin verhalen over de visserij verteld en beleefd worden, aldus de initiatiefnemers. Het publiek krijgt ‘enorme schaalmodellen’ van schepen te zien, krijgt uitleg over vangsttechnieken en over visbereiding. ‘En de vis kan natuurlijk worden geproefd.’

Hotelappartementen

Viscluster en VolkerWessels willen met hun plannen de visverwerkende industrie en het toerisme met elkaar verbinden. Rondom de monumentale visafslag van Scheveningen komt ruimte voor meer visbedrijven.

Aan de zijde van het strand moeten een hotel, hotelappartementen, een parkeergarage en in een later stadium een indoorsportcomplex verrijzen.

Pier

Dinsdag 24 september gaat de Pier van Scheveningen onder de hamer. Het karakteristieke bouwwerk was lang eigendom van Van der Valk, maar stopte de exploitatie omdat deze niet rendabel was te krijgen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel