nieuws

WestCord Hotels: ‘Overtuigd van succes ss Rotterdam

Hotel

Harry en Jennifer Westers moesten zeven maanden wachten voordat de vlag van hun WestCord Hotels in top kon op het ss Rotterdam. Na een moeizame en juridische periode vinden ze het tijd om vooruit te kijken. ‘We zijn vanaf de start overtuigd van het succes van dit project en hebben nooit getwijfeld over de afloop.

WestCord Hotels: ‘Overtuigd van succes ss Rotterdam

Woonbron meldde vorig jaar november dat WestCord Hotels het ss Rotterdam voor €29,9 miljoen had gekocht van de woningcorporatie.

Laatstgenoemde investeerde de afgelopen jaren €250 miljoen in het schip om er een hotel en restaurant in te vestigen en kreeg daardoor te maken met een enorme financiële strop.

Juridisch conflict

Hoewel de nieuwe eigenaar de ambitie had om de overdracht te laten plaatsvinden tussen 1 januari en 1 april, werd dat uiteindelijk 12 juni.

Voornaamste reden: een juridisch conflict met zoon Christian, die eveneens meende een deal te hebben met Woonbron.

Hotel New York

Aan terugkijken heeft het ondernemerspaar geen behoefte (meer). ‘We geloven vanaf de start in dit project’, zo laat Jennifer weten. ‘Dit opgeven is nooit een optie geweest’, vult haar man aan.

WestCord Hotels is ook eigenaar van hotel New York en heeft daardoor nu de beschikking over twee ‘bijzondere’ hotels in de Maasstad. ‘Dat was ook één van de reden voor onze interesse’, aldus Jennifer.

Uitbreiding aantal kamers

Ze vervolgt: ‘Daarnaast waren we op zoek naar uitbreiding van het aantal kamers in de stad en vinden we dat het schip onderscheidend is. Er waren veel partijen in de markt. Dat wij het zijn geworden, moest gewoon zo zijn.’

‘Het schip houdt zijn naam en wordt het zusje van hotel New York’, legt Harry uit. ‘Er moet meer te doen zijn op het ss Rotterdam.’


Wat dat laatste in de praktijk betekent? Lees het in de Misset Horeca-editie van vrijdag 12 juli.

Reageer op dit artikel