nieuws

CBS: omzetstijging voor hotels in tweede kwartaal 2013

Hotel

Hotels hebben in het tweede kwartaal van dit jaar 2,2 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal van dit jaar was er nog sprake van een lichte omzetdaling van 0,2 procent.

CBS: omzetstijging voor hotels in tweede kwartaal 2013

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het bureau bracht gisteren naar buiten dat de horeca in het tweede kwartaal van 2013 0,6 procent omzettoename heeft genoteerd. Daarbij deden restaurants en hotels het beter dan het branchegemiddelde. Cafés daarentegen behaalden flink minder omzet in de maanden april, mei en juni.

De 2,2 procent omzettoename voor hotels in het tweede kwartaal is ook hoger dan het gemiddelde over 2012. Toen werd 1,5 procent meer omzet genoteerd.

Direct na het uitkomen van de cijfers van het CBS liet Foodstep in een persbericht weten dat het een stuk minder gaat met de horeca. Foodstep spreekt van een omzetontwikkeling van -1,6 procent in het tweede kwartaal van dit jaar. Opvallend daarbij is dat alle sectoren zich vrijwel hebben hersteld met uitzondering van hotels.

Reageer op dit artikel