nieuws

Faillissement en doorstart Bitter & Zoet Veenhuizen

Hotel

Hotel-restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen maakt een doorstart, nadat de twee bv’s waarvan de horecagelegenheid onderdeel was begin augustus failliet werden verklaard. De exploitanten hebben een financier gevonden die wil investeren in de onderneming.

Faillissement en doorstart Bitter & Zoet Veenhuizen

Het faillissement en de doorstart worden gemeld op de website van het Dagblad van het Noorden. Vrijdag 2 augustus werd het faillissement uitgesproken van twee bv’s: HRBZ en HRBZ Beheer in Veenhuizen.

Faillissement

In het artikel meldde de curator toen al dat er een goede kans was op een doorstart. Dat gebeurt nu er een financier is gevonden die wil investeren in het horecabedrijf van ondernemersechtpaar Loes Talens en Rik Dortmond, aldus het Dagblad van het Noorden.

Als reden voor het faillissement wordt in het artikel de tegenvallende inkomsten van het Gezondheidsacademie genoemd. Dit was de tweede tak van Bitter & Zoet.

Zorg en educatie

De academie bood een combinatie van zorg en educatie, maar kwam volgens Dagblad van het Noorden nooit echt van de grond.

Beide partijen hebben de zakelijke band – in goed overleg – verbroken, zodat Talens en Dortmond zich volledig kunnen gaan richten op de horeca-exploitatie, aldus het artikel.

Reageer op dit artikel